2016. április 13., szerda

Szakállas sajtos pogácsa

Egy Rama süteményes füzetben találtam ezeket a pogácsákat, és ugyanazzal a krémmel töltöttem, mint korábban a leveles tésztából készült hasonló jellegű pogácsákat. 


Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1/2 kk. só
1 dkg élesztő
8 dkg reszelt sajt
3 ek. tejföl
1 tojássárgája
A kenéshez: 
1 tojásfehérje
A krémhez:
2 csapott ek. liszt
1 dl tej
1 db tömlős sajtkrém
10 dkg reszelt sajt
só ízlés szerint 
Az oldalára: 
reszelt sajt

A tésztához a lisztet a margarinnal, sóval és az élesztővel elmorzsoljuk. A reszelt sajtot belekeverjük, majd a tejföllel és a tojássárgával tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva hűtőszekrényben pihentetjük 1-2 órán át. Lisztezett felületen késfok (kb. 2 mm) vastagságúra nyújtjuk és egy 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és a kissé felvert tojásfehérjével megkenjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. 6-7 perc alatt elkészül, fontos hogy szép világos maradjon!

Amíg a kis korongok hűlnek, elkészítjük a krémet. A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel és közepes lángon sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a sajtkrémes és sóval ízesítjük. A krémmel összeragasztjuk a kihűlt pogácsákat és reszelt sajtban megforgatjuk őket.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése