2016. december 1., csütörtök

Fetás tonhalfasírt kelkáposztasalátával

Könnyen és gyorsan elkészíthető étel, ami ráadásul egészséges és finom is? Na, itt pontosan erről van szó!:) Azt hiszem, a karácsonyi, gyomrot megterhelő, kalóriákban gazdag időszak előtt - vagy akár után - kiváló fogás lehet ez a fasírt némi salátával. 

Hozzávalók a fasírthoz:
1 db tonhalkonzerv
10 dkg feta sajt
1 tojás
só, bors
egy kis csokor aprított zöldpetrezselyem

A tonhalat és a fetát egy tálba tesszük, villával széttörjük, és a tojással, kevés borssal és petrezselyemmel összekeverjük. Egy szilikonos muffinformába adagoljuk (6 darab lett belőle) és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A salátával tálaljuk.

Hozzávalók a salátához:
2 db retek
negyed fej kelkáposzta
1 gerezd fokhagyma
tejföl
mustár
majonéz
só, bors

A kelkáposztát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összeaprítjuk. Egy serpenyőben kevés olajon rövid ideig pároljuk a káposztát, nem kell puhára párolni, csak annyira hogy elveszítse a nyers ízét. A retket is összevágjuk, elkeverjük a káposztával. A tejfölből, a mustárból és a majonézből öntetet készítünk, sóval és borssal ízesítjük. A zöldségeket egy tálba tesszük, leöntjük az öntettel és hűtőbe tesszük hogy összeérjenek az ízek.

2 megjegyzés:

  1. Jó ötlet. Úgyis bajban vagyok a halakkal. Nehéz elsütni a családban. Így hátha könnyebb lesz. Játék van nálam. Várom szeretettel:http://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ani, remélem ízlik majd ebben a formában a hal a családnak! Köszönöm az értesítést, jövök játszani!

      Törlés