2016. november 18., péntek

Édesburgonyás-csokis muffin

Hozzávalók (8 db muffinhoz):
10 dkg sült édesburgonya
10 dkg tejföl
7 dkg cukor (eritrit)
20 dkg liszt (fele-fele arányban finomliszt és teljes kiőrlésű liszt)
1 tojás
5 dkg étcsokoládé
1 ek. étolaj
1 kk. szódabikarbóna

Az édesburgonyát villával összetörjük, hozzákeverjük a tojást, a tejfölt és az étolajat. 
A cukrot és a lisztet összeforgatjuk a szódabikarbónával, a csokoládét apróra vágjuk. A száraz és a nedves hozzávalókat elkeverjük, beleszórjuk a csokit és muffinpapírral bélelt muffinsütőbe adagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése