2016. szeptember 16., péntek

Kandírozott narancsos étcsokoládé fagylalt

Hmmm... kár is lenne tagadnom hogy imádom a fagylaltot, és hála a nyárnak az őszben, még mindig lehet a hűsítő gombócokat nyalogatni. Vagy kanalazni. 
A változatosság kedvéért ismét egy csokifagyi, de hát ne szépítsük: ez a kedvencem, bármilyen formában, ízben és mennyiségben... lehet hogy én vagyok FagyiGombóc Artúr reinkarnációja? :) 

Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
1 pohár tejföl vagy joghurt
3 dl tej
10 dkg étcsoki
2 ek. kakaópor
2-3 ek. méz
2-3 ek. kandírozott narancshéj

Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet és a kakaóport. A többi hozzávalóval együtt turmixgépbe öntjük és csomómentesre keverjük. Pár órára hűtőbe tesszük a masszát, majd fagyigéppel kifagyasztjuk. Amikor elkészült, egy műanyag dobozba szedjük, rászórjuk a kandírozott narancshéjat és belekeverjük, majd irány a fagyasztó! 
Gombócolás után megszórhatjuk némi kandírozott narancshéjjal, úgy az én fotómon is mutatósabb lett volna, de bevallom: így is elfogyott! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése