2016. augusztus 29., hétfő

Gesztenyefagylalt

Az augusztus végi csodás meleg időben is jól esik nyalakodni, ezúttal egy gesztenyés fagylaltot kóstolunk! :)

Hozzávalók:
25 dkg gesztenyepüré
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
2 dl tej
2-3 ek. porcukor (vagy méz)

Az alapanyagokat turmixgéppel homogénre keverjük, ízlés szerint adagoljuk a porcukor/méz mennyiségét. Hagyjuk hogy a fagylaltgéppel elvégezze a munkát, aztán jóízűen elkanalazzuk a gombócokat! :) 


3 megjegyzés:

  1. Nem sok bele a tejszín és még a tej is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, nem sok ennyi folyadék, mert a mascarpone és a gesztenyepüré is "sűrű", a tej és a tejszín pedig higít a masszán annyit, hogy megfelelő állagú (önthető) legyen.

      Törlés