2016. március 13., vasárnap

Túróval töltött zsemle

... avagy "Mit főzzünk nagypéntekre?" Ani, a parókia konyhájából ezzel a címmel hirdetett játékot, szerintem ez a túrós zsemle egy tartalmas leves után második fogásként pont megfelelő a húsvéti ünnep előtt.

Hozzávalók:
4 db kissé szikkadt zsemle (én előző nap vásároltat használtam)
25 dkg túró
2 tojás
kb. 3 dl tej
ízlés szerint cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola
A tetejére:
4 dkg vaj

A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kiszedjük és egy tálba rakjuk. Minden zsemlébe teszünk másfél evőkanál tejet, amit kicsit körbeforgatunk benne. Nem kell több tej bele, hogy ne ázzanak el a zsemlék. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a cukrot, mazsolát, és a zsemlék kikapart belsejét.Végül a tojások felvert habját is hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. Ezzel a masszával megtöltjük a zsemléket. Ráhelyezzük a zsemlék tetejét, amit szintén tejjel meglocsoltunk majd mindegyikre teszünk egy kis kocka vajat. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a megtöltött zsemléket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük, közben kétszer cukros tejjel meglocsoljuk. Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk..



1 megjegyzés:

  1. Elkészítettem. Finom lett.http://korsocska.blogspot.hu/2016/03/turoval-toltott-zsemle.html
    Mikor összesíted a Szakácsmustrát?

    VálaszTörlés