2016. január 6., szerda

Sárgarépa-krémleves

Melengető zöldségleves ebben a zord időben... Ani játékot hirdetett "Főzzön egy levest Vízkeresztre!" címmel, én pedig ezzel a recepttel jelentkezem.

Hozzávalók:
3 db közepes méretű sárgarépa
1 vöröshagyma
2 burgonya
1-1,5 l zöldségalaplé
1,5 dl tejszín
3 ek. olívaolaj
őrölt gyömbér
kurkuma
só, bors
A tálaláshoz: tökmag

A vöröshagymát kockákra vágjuk, a sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk. Kevés olajon pár percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. A burgonyát felkockázzuk, hozzáadjuk és fűszerezzük. Addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek, majd a tűzről lehúzva simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és azzal is összeforraljuk. Tökmaggal megszórva tálaljuk a levest.

1 megjegyzés: