2016. január 31., vasárnap

Martha csokis keksze - Szakácsmustra, 15. forduló

Le sem tagadhatom hogy édesszájú vagyok... mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a blogjátékok alkalmából rendre sütiket, édességeket választok.:) A Szakácsmustra játékon ezúttal Martha Stewarttal ismerkedhettünk meg, sok-sok recept és videó átböngészése után ennél a csokis keksznél kötöttem ki. 
Megtaláltam a magyar nyelvű verziót is, aminek azért örültem, mert jobban szeretem mérleggel mérni a hozzávalókat, mint csészébe öntögetni a lisztet, cukrot, egyebeket. Gondoltam, hogy amit ennyien dicsérnek, az rossz nem lehet.:) Nos, a kóstolás után határozottan állíthatom, hogy valóban csodásak ezek a kekszek, bátran ajánlom mindenkinek! 


Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
4 ek. vaj
12 dkg finomliszt
1/2 tk. sütőpor
2 tojás
14 dkg barna cukor
1 tk. vaníliakivonat
1/2 tk. só

Az ét- és a tejcsokoládéból 4-4 dekagrammot törjünk kockákra, és a vajjal együtt tegyük egy mikrózható edénybe. 20 másodperces ütemekben melegítsük a mikróban, míg a csokoládé fel nem olvad. A szünetekben érdemes átkeverni a mixet, hogy egyenletesen melegedhessen át. Ne hevítsük túl. Természetesen aki nem nagy barátja a mikrohullámú sütőnek, az bátran válassza inkább a vízgőz fölött olvasztást. 
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Tegyük egy keverőtálba a tojást, a barna cukrot és a vaníliát, majd egy robotgép segítségével magas fokozaton keverjük addig, amíg könnyű krémet kapunk.
Az így kapott krémbe fokozatosan dolgozzuk bele az olvasztott vajas csokoládékrémet, majd egy fakanál segítségével forgassuk össze a száraz hozzávalókkal. A megmaradt csokoládét daraboljuk fel, és adjuk hozzá. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A tésztát púpozott evőkanálnyi adagokban helyezzük egy sütőpapírral ellátott tepsire, de hagyjunk jó nagy helyet az adagok között, mert eléggé szétterülnek a kekszek. Helyezzük a sütőbe 12-15 percre, majd miután megsültek, hagyjuk pihenni őket 10 percig.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése