2015. december 13., vasárnap

Fahéjas almatorta karamellöntettel

Alma, fahéj és karamell... mi más kellene a boldogsághoz ilyenkor télen? :)

Hozzávalók a tésztához:
3 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tk. fahéj
1 kk. sütőpor
4 alma
1 tk. vaníliakivonat

Hozzávalók a karamellszószhoz:
10 dkg cukor
5 dkg tejszín
3 dkg vaj
1 kk. fahéj

Az almákat megtisztítjuk, hármat kockákra vágunk, egyet pedig felszeletelünk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a fahéjjal, valamint sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük az almakockákat is, majd egy tortaformát kivajazunk és a tésztát beleöntjük. A tetejére helyezzük az almaszeleteket és 180 fokon 25 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni. 
A karamellszószhoz a cukrot aranysárgára olvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt (ne ijedjünk meg, eléggé felhabzik). Fahéjjal ízesítjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. Tálalás előtt meglocsoljuk a tortát a karamellszósszal. 
 A receptet a teller-cake blogon olvastam. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése