2015. november 8., vasárnap

Rozsdás hús - Blogkóstoló, 25. forduló

Andi (Xsara) gyermekeinek (illetve a gyerekek által végzett sorsolásnak) köszönhetően ChefViki blogján kellett nézelődnöm a blogkóstoló apropóján és egy receptet elkészítenem. Viki blogját régóta olvasom, ezért nagyon megörültem a sorsolás eredményének! A választás szokás szerint nehéz volt, így jó pár recept felkerült a blogról a kipróbálandók listájára.:) Vasárnapi ebéd gyanánt készült ez a rozsdás hús, de biztos hogy nem utoljára! 

Hozzávalók:
4 vöröshagyma
4 vastag szelet tarja
2 dl vörösbor
2-3 babérlevél
1 ek. mustár

A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet. Sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük, annyira hogy épp csak kérget kapjon. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A hússzeleteket tepsibe fektetjük, ráhalmozzuk a hagymaszeleteket és a babérlevelet, aláöntjük a bort. Szorosan lefedjük alufóliával és kb. 1,5 órán át pároljuk. Ekkor levesszük a fóliát, a húst kiemeljük a szaftból, a boros hagymát pedig botmixerrel összeaprítjuk, de előtte távolítsuk el a babérleveleket! :)
A mustárt a mártáshoz keverjük, és beletesszük a húsokat. Visszatesszük a sütőbe hogy a hús átvegye az ízeket, és tetszés szerinti körettel tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése