2015. szeptember 21., hétfő

Szilvás-zabos piskóta

Íme a bizonyíték arra, hogy zabpehelylisztből is lehet könnyű, puha piskótát készíteni! Szilva helyett természetesen más gyümölcsöt is használhatunk, vagy akár gyümölcs nélkül is megsüthetjük. 

Hozzávalók:
8 tojás
5 dkg tejföl/joghurt
4 csapott ek. eritrit
10 ek. zabpehelyliszt
2 kk. sütőpor
A kakaós részhez: 2 ek. kakaópor.
A süti tetejére: szilva.

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját az eritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt/joghurtot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojásos masszához adjuk, majd csomómentesre keverjük. A tésztát elfelezzük, egyik felébe keverjük a kakaóport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és felét a sárga, felét a kakaós tésztába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a világos részt, a tetejére a kakaósat, és egy késsel márványosra keverjük a két tésztát. 
A szilvát kimagozzuk és a süti tetejére rakosgatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. 

Recept: innen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése