2015. április 10., péntek

Pikáns sertésfodor - Szakácsmustra, 9. forduló

A játék háziasszonya ezúttal Fűszermánia Gabi, erre a fordulóra egy picit csípős, mutatós húsételt sütöttem. Sajnos nem lett annyira szép, mint a Lajos Mari által készített verzió, de bízom benne, hogy legközelebb jobban sikerül.:) 


Hozzávalók 4 személyre:

  • A páchoz:
  • 2-3 kisebb csípős paprika
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • Továbbá:
  • 8 vékony szelet (80 dkg) sertéscomb
  • só, bors
  • 2 ek. olaj
  • 1 dl fehérbor/húsleves
páchoz megmossuk a paprikákat, kettévágjuk, a csípősségért „felelős” magokat-ereket ízlés szerint meghagyjuk vagy (részben) eltávolítjuk, majd finomra felaprózzuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, a meghámozott és áttört fokhagymát, végül az olívaolajat.
A hússzeleteket leöblítjük, szárazra törölgetjük (ha túl vastagok, folpackkal letakarva kissé kiverjük őket), majd minden szeletet 2 hosszanti csíkra vágunk. Mindkét oldalukat megkenjük a páccal, tálba fektetjük őket, gondosan letakarjuk, betesszük a hűtőszekrénybe, és egy egész éjszakán át pácoljuk-pihentetjük.

Mivel a paradicsom és a paprika könnyen megég, „letakarítjuk” a pác sűrűjét a húscsíkokról, majd 3-4 cm szélességben, fodorszerűen „összehajtogatjuk” és fogvájóval megtűzzük, kissé össze is nyomkodjuk. Meghintjük őket sóval és frissen őrölt borssal, nagyobb serpenyőben, 2 ek. felforrósított olajban minden oldalukon, azaz 4x4 percig sütjük. Alájuk öntjük a bort/húslevest és a páclé „sűrűjét”, majd félig lefedve 10 percig pároljuk és tálalhatunk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése