2015. január 11., vasárnap

Anzac keksz

Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg liszt
1 evőkanál méz
1 tk. szódabikarbóna
10 dkg kristálycukor
7,5 dkg zabpehely
7,5 dkg kókuszreszelék
csipetnyi só

Egy edényben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a mézet. Egy kis csészében  két evőkanálnyi forró vízben elkeverjük a szódabikarbónát, és a mézes vajhoz öntjük. A többi hozzávalót egy tálba mérjük, hozzáadjuk a vajas keveréket és összedolgozzuk. Diónyi gombócokat formázunk a tésztából, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük (ne feledjük hogy mézet tartalmaz, ezért hűlés közben még keményedik egy picit), rácson hagyjuk kihűlni.
Forrás: Sütivarázs magazin, 8. szám

1 megjegyzés: