2014. december 10., szerda

Karamellás kekszpite

Volt egy csomag Petit Beurre kekszem, és ehhez kerestem egy jó kis receptet. Emlékeztem hogy Kriszti többször is készített sütit ilyen kekszből, ezért egyből nála néztem körül, és meg is találtam ezt a finomságot

Hozzávalók:
1 csomag (kb. 40 dkg) vajas keksz
2 csomag karamellás pudingpor
7 dl tej
7 evőkanál cukor
2,5 dl tejszín

A cukrot egy lábasban aranyszínűre karamellizáljuk. A tejből 2 dl-t kimérünk, elkeverjük benne a pudingport. A maradék tejet ráöntjük a forró karamellre és lassú tűzön addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik benne az égetett cukor. Amikor felolvadt, hozzáöntjük a pudingporos tejet, és kevergetve sűrűre főzzük. A krémet kissé kihűtjük. 
A kekszekkel kibélelünk egy téglalap alakú formát, erre rásimítjuk a krém 1/3 részét. Kirakjuk keksszel, majd ismét krém jön, így folytatjuk a rétegezést. A sütemény tetejére kekszet teszünk, majd fóliával letakarva hűtőbe rakjuk. Másnap keményre verjük a tejszínt, rásimítjuk a sütire, és kockákra vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése