2014. november 6., csütörtök

Sörös-hagymás kenyér - VKF! 67. forduló

Vigyázz! Kész! Főzz! A téma ezúttal a kelt tészta, és annak ezer arca. Ebből az alkalomból az én konyhámban egy sörös kenyér készült, pirított hagymával megbolondítva.

Hozzávalók:
1 kg liszt (1/3 része teljes kiőrlésű liszt)
3 dl sör
3 dl víz
50 g balzsamecet
25 g friss élesztő
20 g só
pirított vöröshagyma

A hozzávalókat egy robotgép dagasztóspiráljának segítségével összekeverjük (elég lágy lesz a tészta). Egy spatulával lekapargatjuk az edény faláról, majd kevés liszttel beszórjuk a tetejét. Letakarva kb. 1 órát hagyjuk kelni. A megkelt tésztát kiborítjuk egy belisztezett nyújtólapra, hozzágyúrjuk a pirított vöröshagymát, 4 részre osztjuk és lisztes kézzel hosszúkásra formázzuk. A tésztahengereket párszor megcsavarjuk, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük és még kb. 10 percig kelni hagyjuk. A kenyérkéket előmelegített, gőzös sütőbe tesszük és ropogósra sütjük. 

2 megjegyzés:

  1. Húh, ez nagyon fincsi lehet! Tetszik! Reggelire kaphatok egy-két szeletkét? :)

    VálaszTörlés