2014. november 12., szerda

Kenyérmorzsás pesto spagettivel - Szakácsmustra, 6. forduló

A Szakácsmustra 6. fordulójában a háziasszony, Süni kiszemeltje Hugh Fearnley-Whittingstall, vagyis az ő receptjei közül kellett kipróbálni valamit. Egy gyorsan elkészíthető, egyszerű, és nem utolsósorban olcsó tésztára esett a választásom, némileg módosítva.:) Ugyanis eredetileg petrezselyemmel készül, de az épp nem volt itthon, bébispenót viszont igen, így az került bele. A szósz színe persze nem változott, csak az íze lett más.:) Ebben a videóban látható (kb. a 19. percnél kezdődik), hogy készül ez a spagetti Hugh konyhájában.

Hozzávalók:
5 dkg bébispenót
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt sajt
olaj (Hugh kendermagolajat használt)
1 db zsemle
25 dkg spagetti
tejszín
citrom
só, bors

A zsemlét vékonyra szeleteljük, és sütőben alacsony hőfokon kiszárítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd aprítógéppel morzsásra daráljuk. Egy fazékban vizet forralunk, amíg a víz felforr, addig a bébispenótot aprítógéppel összevágjuk, a sajtot és a fokhagymát lereszeljük. A spagettit beletesszük a vízbe, közben összekeverjük a bébispenótot, a sajtot, a fokhagymát és a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk és annyi olajat adunk hozzá, hogy összefogja a hozzávalókat. Néhány csepp citromlével ízesítjük, majd serpenyőben kis lángon összemelegítjük. Kevés tejszínnel elkeverjük, majd hozzáadjuk a leszűrt spagettit. Összeforgatjuk és már tálalhatunk is.

2 megjegyzés: