2014. szeptember 13., szombat

Szilvás-diós sütemény

Szilva, dió és fahéj... igazi őszi hangulatú sütemény, amely nagyjából egy óra alatt elkészíthető.

Hozzávalók:
13 dkg margarin
12 dkg kristálycukor
3 tojás
1 kk. sütőpor
16 dkg liszt
4 ek. tej
1 maréknyi pörkölt, durvára tört dió (kb. 5 dkg)
A tetejére:
szilva
cukor
fahéj

A puha margarint a cukorral habosra keverjük majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Először a sütőporral összeforgatott lisztet, majd a tejet, végül a durvára vágott diót keverjük bele. Egy kisebb tepsit (az enyém kb. 23x16 cm-es) kikenünk margarinnal és belesimítjuk a tésztát. A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A tészta tetejére rakosgatjuk, picit bele is nyomkodjuk. Megszórjuk a fahéjjal összeforgatott cukorral és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése