2014. július 4., péntek

Sörbunda alatt sült karaj krumplival

    Praktikus recept, hiszen a köret és a hús együtt készül el, csak annyi a dolgunk hogy felszeleteljük a húst, kockákra vágjuk a krumplit, összekeverjük a sörös tésztát és tepsibe tegyük, aztán már mehet is a sütőbe.:)

    Hozzávalók:
    50 dkg sertéskaraj
    3 dl sör
    3 tojás
    8 evőkanál liszt
    1 kg burgonya
    só, bors, petrezselyem
    A húst vékony szeletekre vágjuk, majd megszórjuk sóval és borssal. Egy tálba tesszük a tojást, sört, sót, borsot, petrezselymet és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük habverővel. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és kockákra vágjuk.
    Egy tepsit kiolajozunk, a hússzeleteket belemártogatjuk a masszába, majd lerakosgatjuk a tepsi aljára.
    A krumplit beleöntjük a masszába, összekeverjük, majd ráöntjük a hús tetejére. Alufóliával letakarjuk és kb. 30 percig így sütjük, majd leszedjük a fóliát és kb. 15-20 percig sütjük még, míg szép barna nem lesz a teteje. A receptet itt találtam. 


    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése