2014. április 28., hétfő

Spenótos-túrós rétes

Gyorsan elkészíthető, könnyű tavaszi étel.

Hozzávalók:
6 db réteslap
20 dkg spenótpüré
25 dkg túró
20 dkg tejföl
1 tojás
só, bors
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

A hagymákat apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. A spenótot összekeverjük a tojással, a tejföllel, a túróval, sóval és borssal ízesítjük, majd a hagymákat is hozzáadjuk. Egy sütőformába igazítunk 3 réteg réteslapot, mindegyiket megkenjük olajjal. Ráöntjük a spenótos krém felét, majd ismét 3 réteg, olajjal megkent lap jön, aztán a töltelék másik fele, végül újabb 3 réteg olajozott lappal befedjük. A tetejét tejföllel megkenjük és előmelegített sütőben megsütjük. (Egy 15x23 cm-es formában sütöttem, a réteslapokat erre a méretre vágtam.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése