2014. március 5., szerda

Mustáros sertéscomb sült zellerrel

Hozzávalók:
4 szelet sertéscomb
dijoni mustár
tejszín
2 gumó zeller
méz

bors

A zellert megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy zacskóba szórjuk a kockákat, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy púpos teáskanál mustárt, és mézet. Jól összerázzuk, úgy hogy a fűszeres keverék egyenletesen bevonja a zellerkockákat. A zellert sütőpapírral borított sütőlapra szórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.

Amíg a zeller megsül, egy serpenyőt forróra hevítünk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a forró serpenyőben egy kevés zsiradékon először kérgesítjük magas hőfokon, majd a hőt alacsonyabbra vesszük és mindkét oldalát pár percig sütjük. Amikor már majdnem kész, a serpenyőbe öntünk egy kevés tejszínt, keverünk bele egy kevés mustárt. Amikor a hús megsült és a szósz besűrűsödött, a zellerrel tálaljuk.
Mautner Zsófi receptje,  eredetileg tarjából készül. 


2 megjegyzés: