2014. január 8., szerda

Császármorzsa (kölesből)

Elsőre lehet hogy furának tűnik a köleses császármorzsa, de érdemes kipróbálni ezt az egészségesebb verziót.

Hozzávalók 2 adaghoz:
1 dl hántolt köles
2,5 dl tej
2 tojás
3 dkg vaj
1 evőkanál cukor vagy méz
kevés vaníliakivonat
A tálaláshoz: porcukor vagy lekvár.

A kölest a vaníliás cukorral együtt hozzáadjuk a tejhez, felforraljuk, majd fedő alatt kis lángon 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a vajat, cukrot, elkeverjük, majd fedő alatt hagyjuk puhulni, amíg a tej kihűl. A kölesnek magába kell szívnia az összes tejet, és teljesen meg kell puhulnia.
A tojások sárgáját hozzákeverjük a megpuhult köleshez, majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük és ezt is beleforgatjuk a masszába. Egy nagy teflon serpenyőt felforrósítunk, és ebbe öntjük a masszát. Mérsékelt lángon sütjük amíg összeáll, majd fa lapáttal tépkedjük, forgatjuk, amíg mindenhol megpirul és morzsás lesz. Tálalásnál megszórhatjuk porcukorral, de lekvárral is kínálhatjuk. A receptet itt találtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése