2014. január 12., vasárnap

Almakrémleves habgaluskával

Korábban készítettem már almakrémlevest túrógombóccal, most viszont habgaluska volt a "levesbetét".

Hozzávalók:
70 dkg alma (tisztítva mérve, ez 5 db nagyobb méretű alma volt)
2 dl tejszín
2 dkg vaníliás pudingpor
2-3 evőkanál méz
1 fahéjrúd
7 db szegfűszeg
A habgaluskához:
1 tojásfehérje
2 dkg porcukor

Az almát meghámozzuk, felkockázzuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Beletesszük a fahéjat és a szegfűszeget, a mézzel édesítjük. Amikor megfőtt az alma, kihalásszuk a fahéjat és a szegfűszeget, a levest pedig botmixerrel pépesítjük. A pudingport simára keverjük a tejszínnel, és folyamatos keverés közben a leveshez adjuk, hagyjuk sűrűsödni.
A habgaluskához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és teáskanállal forró vízbe szaggatjuk, megfőzzük. A levest a habgaluskákkal és fahéjjal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése