2013. december 12., csütörtök

Darált húsos zöldség egytál - Blogkóstoló, 13. forduló

Hála Györgyinek, aki a Blogkóstoló jelen fordulójának háziasszonya, egy nagyon érdekes blogról kellett valamit választanom. Fehérfalatnál ugyanis csupa egészséges recept található, a tudatos táplálkozás jegyében. Szívesen kipróbálnék többet is, most az alábbi húsos-zöldséges egytálételt készítettem el. Eredetileg nem ezek a zöldségek szerepelnek a receptben: brokkoli, karfiol és sütőtök helyett céklát, gombát és zöldbabot használtam, a céklától jellegzetes bordó színe lett az ételnek.

Hozzávalók: 
1 evőkanál zsír
1 hagyma
1 fej fokhagyma
1/2 kg darált hús
1 kockázott paradicsom konzerv
1 sűrített paradicsom konzerv
2 evőkanál mustár
1 kávéskanál Erős Pista
1 kis karalábé - kis kockára vágva
2 sárgarépa
2 cékla
6 db gomba
15 dkg zöldbab
2 evőkanál szárított metélőhagyma
1-1 evőkanál pirospaprika, petrezselyem
1-1 kávéskanál oregano, majoránna, kakukkfű
1/2 kávéskanál őrölt köménymag,szerecsendió
só, bors

A felhevített zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymákat, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Megfűszerezzük, majd a zöldségek kivételével sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót, és 20 perc alatt összefőzzük. Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket (a gomba kivételével), felöntjük kb. fél liter vízzel és fedő alatt további 20 perc alatt az egészet puhára pároljuk. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a gombát is, és pár perc alatt összefőzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése