2013. december 8., vasárnap

Csokoládés-diós keksz

A VKF! 60. fordulójára sütöttem ezeket az egyszerű, de nagyszerű kekszeket, mivel Gesztenye azt kérte hogy csokis vagy kakaós kekszeket készítsünk. Ebben mindkettő van, sőt imitt-amott még diódarabkák is.

Hozzávalók kb. 18-20 db kekszhez:
14 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 tojás
14 dkg cukor
8 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé
5 dkg dió
1 teáskanál sütőpor
késhegynyi fahéj
csipetnyi só

A vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. A lisztet, a kakaóport, a fahéjat, a sütőport és a sót egy tálba szitáljuk, majd hozzákavarjuk a vajas-cukros masszához. Beleszórjuk a durvára vágott diót és csokoládét, elkeverjük. Hűtőbe tesszük 1 órára, majd nagyobb diónyi méretű gombócokat formálunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Egy pohár aljával ujjnyi vastagra lapítjuk a gombócokat, 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük (vigyázzunk hogy ne süssük túl) és rácsra téve hagyjuk kihűlni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése