2013. november 27., szerda

Máglyarakás

Szikkadt kifli/kenyér/zsemle kiválóan eltüntethető ebben az ízletes rakottasban. Egy tartalmasabb leves után fogyasztottuk.

Hozzávalók:
6 db kifli
6 dl tej
4 tojás
10 dkg cukor
kb. 6 db alma
5 dkg margarin
késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg
2 evőkanál méz
baracklekvár
vaníliakivonat

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, felszeleteljük és 5 dkg margarinon megpároljuk, közben fahéjjal, szegfűszeggel és mézzel ízesítjük. A kifliket felszeleteljük és egy tálba tesszük. A tejet felforraljuk, a tojások sárgáját kikeverjük a fele cukorral a vaníliakivonattal, és óvatosan belekeverjük a tejbe. A keveréket rálocsoljuk a kiflikarikákra, picit állni hagyjuk. Egy sütőformát vajjal kikenünk, és beleterítjük a kifli felét. Rásimítjuk a megpárolt almát, a maradék kiflivel beborítjuk. A baracklekvárt kevés forró vízzel simára keverjük, ezzel megkenjük a tetejét, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, belekeverünk kb. 2 evőkanál lekvárt és a megsült "rakás" tetejére simítjuk. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a hab picit elszíneződik a tetején.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése