2013. augusztus 13., kedd

Töltött cukkini

Hozzávalók:
2 db gömbcukkini

A töltelékhez:
30 dkg darált hús
1 vöröshagyma
só, bors
2 dl paradicsomlé (én házi paradicsomlevet használtam)
2 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
1 kávéskanál pirospaprika
oregánó, kakukkfű
20 dkg gomba
20 dkg reszelt sajt
1 zacskó gyorsrizs





























A rizst kifőzzük. A hagymákat apróra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, majd visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, felöntjük a paradicsomlével, és időnként megkeverve puhára főzzük. A gombát felaprítjuk, és a fűszerekkel együtt a húshoz keverjük.  Amikor már majdnem kész, a paradicsomokat rövid időre forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héjukat, és kockákra vágva a raguhoz adjuk. Ha elkészült, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a rizst és a reszelt sajt felét.
A cukkinik kalapját levágjuk, a belsejüket kikaparjuk. Tepsibe tesszük, a kalapokat melléhelyezzük, és sütőben kb. 10 perc alatt elősütjük. Beletöltjük a húsos masszát, a maradék reszelt sajtot pedig a tetejére szórjuk és készre sütjük.


sütés előtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése