2013. július 22., hétfő

Karalábés pulykaragu

Könnyű, gyors, és nem utolsósorban diétás étel, mely Stahl Judit Gyors szárnyas ételek című könyvéből származik.

Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
2 evőkanál liszt
1 csomag újhagyma
60 dkg karalábé
1 1/2 dl tejföl
1 1/2 dl tejszín
2 kávéskanál mustár
1 evőkanál étkezési keményítő

A pulykamellet kockákra vágjuk, sózzuk-borsozzuk és kevés liszttel meghintjük. Az újhagymát felkarikázzuk, a karalábét felkockázzuk. A mártáshoz simára keverjük egy tálban a tejfölt, a tejszínt, a mustárt meg az étkezési keményítőt. Egy serpenyőben kevés olajban megpirítjuk a húst, majd kiszedjük az olajból.
A serpenyőben maradt olajban megfonnyasztjuk az újhagymát, hozzáadjuk a karalábét és 2 dl vizet, sózzuk-borsozzuk és lefedve puhára pároljuk. A karalábéhoz visszapakoljuk a megsütött pulykakockákat, és ráöntjük a mustáros mártást. Ha szükséges, fűszerezzük és pár perc alatt sűrűre főzzük az ételt. Tálaláskor apróra vágott bazsalikomot szórunk a tetejére. Köretet nem készítettem hozzá, mert a karalábé volt a "köret".


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése