2013. március 22., péntek

Tojáslikőrös muffin

Húsvétra készülve csempésszünk egy kis tojáslikőrt a muffinokba.:)

Hozzávalók (kb. 15 db-hoz):
28 dkg finomliszt
7 dkg dió
6 dkg mazsola
2 tojás
10 dkg cukor
0,8 dl étolaj
2 dl tojáslikőr
1 dl tejföl
1 evőkanál rum
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
csipetnyi reszelt szerecsendió

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. A mazsolát beáztatjuk a rumba, a diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd apróra vágjuk. Egy tálban felverjük a tojásokat, majd alaposan kikeverjük a cukorral, az olajjal, a tojáslikőrrel és a tejföllel. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és lazán összedolgozzuk. A tésztát a papírral kibélelt muffinsütőbe adagoljuk, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A tetejére tehetünk cukormázat is: 10 dkg porcukrot fényesre keverünk 3-4 evőkanál tojáslikőrrel, és belemártjuk a muffinok tetejét. (Nálam ez elmaradt.)

3 megjegyzés:

  1. Ezt jól kifundáltad! Én látatlanban is a mázas verzióra szavazok! ;-)

    VálaszTörlés
  2. Ma nagyon egyre gondoltunk : te a muffint, én a likőrt készítettem el:))

    VálaszTörlés
  3. Kérlek nézz be hozzám, egy kedves játékra hívlak, ha van kedved :))

    VálaszTörlés