2013. február 14., csütörtök

Nutellás szívek

Valentin napra...

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dl tej
1 evőkanál cukor
csipet só
4 evőkanál olaj
1 evőkanál tejföl
2 dkg élesztő

A töltelékhez: nutella.

A hozzávalókból kenyérsütőgép segítségével tésztát dagasztunk. Ha nincs kenyérsütő gépünk, akkor az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék langyos tejet, a cukrot, a sót, az olajat, a tejfölt és a végén a felfutott élesztőt. Alaposan, hólyagosra kidolgozzuk a tésztát. Ezután letakarjuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Mikor megkelt a tészta, akkor liszttel meghintett lapra borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd elosztjuk 12 darabra. Gombócokat formálunk a tészta darabokból, majd egyenként oválisra nyújtjuk őket, és vékonyan megkenjük nutellával. Ezután felcsavarjuk a tésztát, a két végét kicsit hegyesre sodorjuk a kezünkkel. Éles késsel, az egyik végén, kb. 2-3 cm-t kihagyva végig vágjuk. Ezután a két tészta "szárát" egymással szemben, a csücsök felé felcsavarjuk. A kész szíveket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, konyharuhával letakarjuk és még kb. 20 percet kelesztjük. Tojással lekenjük és kb. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

A tészta receptje és fázisfotók: Illéskrisznél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése