2012. június 24., vasárnap

Túrós sós rudacskák

Könnyen és gyorsan elkészíthető sós rágcsálnivaló, keleszteni sem kell, a túrótól pedig sokáig puha marad.
Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg vaj
15 dkg túró
2 tojás
1 teáskanál só
5 dkg tejföl

A kenéshez: 1 tojás.
A tetejére: szezámmag, lenmag, köménymag.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük. 1-2 cm vékonyra nyújtjuk, és rudakat vagy négyzeteket vágunk belőle. A tetejét megkenjük tojással, és tetszés szerint megszórjuk magokkal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

Forrás: Nosalty, Flóra receptje



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése